Studietijd!!
Door: Rennie
Blijf op de hoogte en volg Rennie
05 Juli 2010 | Indonesië, Yogyakarta
Na een niet echt Indonesisch ontbijt (croissants & water) vertrokken we richting Prambanan. In deze stad, zo’n 17 kilometer buiten Yogya konden wij alles wat we tot nu toe gezien hadden op powerpoints bij het college “Kunst & Materiële Cultuur van Indonesië” in het echt bekijken. Ik zou er graag verder op ingaan maar de foto’s spreken voor zich. Ik was hier eerder met mijn vader geweest maar het blijft indrukwekkend om te zien. Dankzij vele restauraties waren de tempels dit keer ook open voor bezoekers zodat wij ook binnenin een kijkje konden nemen. Wat niet veranderd was ten opzichte van de vorige keer, was de vele Indonesiërs die graag met ons op de foto wilden wat wel weer voor grappige momenten zorgen. De vele verhalen die afgebeeld zijn op de muren van de galerijen op de tempel zijn werkelijk prachtig. Ik had graag willen vertellen wat er stond afgebeeld maar helaas heb ik het collegevak “Kunst & Materiële Cultuur van Indonesië” niet met een voldoende afgerond. De weergoden stonden aan onze zijde want pas toen we weer bij de in/uitgang kwamen maakte we onze eerste tropische regenbui van deze reis mee. Het wachten op de zon zorgde ervoor dat we even onder een afdakje op de grond konden kaarten. Na ons bezoek zijn we naar een winkelcentrum gegaan om nog wat spullen te kopen en om toch nog even te schuilen voor de regen, want het water stond op dat moment ongeveer tot onze knieën. Na een heerlijke pizza te hebben gegeten zijn we, zoals het hoort in de avond “Oranje” gaan aanmoedigen. We gingen naar een heel fancy hotel(Bier was gewoon €8, 625ml) helemaal uitgedost in onze oranje outfits. Tijdens de warming up van oranje schilderde we nog even snel een paar Nederlandse vlaggetjes op ons gezicht zodat wij er helemaal klaar voor waren. Een passant was zo onder de indruk van ons dat ik ook wel een Nederlands vlaggetje op zijn wang wou. Na de eerste minuten van de wedstrijd werd al gauw duidelijk dat de Nederlandse aanhang zwaar in de minderheid was in dit hotel dus ik blies nog maar is op mijn oranje vuvuzela zodat we toch een beetje tegenstand konden bieden. Na een hele spannende wedstrijd en een overwinning voor oranje opzak vertrokken we weer richting onze appartementen. Onderweg nog wel even een sateetje gekocht langs de kant van de weg maar daarna kon ik lekker slapen in mijn (oranje)kamer.
03-07-2010
Na de prachtige overwinning van oranje, drong het tot mij door dat er nog een aantal dingen aan mijn oranje outfit ontbraken. Namelijk: oranje schoenen en een oranje zonnebril. En waar kan je dat nou beter zoeken dan op de grootste winkelstraat van Yogya, de Malioboro. Ze hadden echter mijn maat niet dus ik moet toch nog even doorzoeken. Ik heb wel een nieuwe rugzak gekocht zodat ik makkelijker spullen meekan nemen. Na een dagje rondslenteren op de Malioboro zijn we gaan eten in een restaurant waar je een mooi uitzicht over deze straat had. Na heerlijk gegeten te hebben ben ik samen met Jorine (medestudent) teruggegaan naar mijn appartement om daar in de lobby Argentinië- Duitsland te kijken. Het was erg gezellig omdat we met een grote groep indo’s zaten. Het resultaat was helaas iets minder(alhoewel een finale tussen Duitsland en Nederland ook wel leuk is). Tijdens de wedstrijd een professor uit Aceh ontmoet die hier voor een Mohammedia conferentie is. Was een erg interessant gesprek, zo ben ik weer heel wat wijzer geworden over de islam in Indonesië. Na een heerlijke maïskolf te hebben gegeten(zit een kraampje tegenover mijn appartement, hoe chill is dat!!!) en Jorine naar huis gebracht te hebben ben ik gaan slapen.
04-07-2010
Ik dacht lekker te kunnen uitslapen omdat ik verder geen plannen had maar niets was minder waar. Om 8uur werd ik al wakker gebeld door iemand die een verkeerd nummer had gedraaid en iets daarna begon er iemand keihard muziek te draaien,althans dat dacht ik. Er bleek dat er achter mijn appartement elke zondagochtend markt is met live muziek. Aangezien ik nu toch al wakker was ben ik maar een kijkje gaan nemen. Ik was de enige blanke dus werd door iedereen aangesproken, was eerst wel leuk maar daarna een beetje vervelend. Ik had graag foto’s willen laten zien maar mijn camera vertoont de laatste dagen een paar kuren dus ik heb helaas geen foto’s. Misschien is dat ook wel weer leuk zodat jullie zelf een beeld kunnen vormen. Op de markt kwam ik wel een aantal bizarre dingen tegen. Zo kon je midden op straat je bloed laten uitzuigen door bloedzuigers en liep er een aapje in een clownspak die moest dansen op muziek(had een touw om zijn nek en een houten geweer in zijn hand, best wel zielig eigenlijk!!) Na mijn wandeling over de markt ben ik terug gegaan naar mijn kamer om even mijn Lonely Planet door te bladeren. Na een paar bladzijde was ik even inslaap gesukkeld maar daarna ben ik op me fiets gestapt en naar de anderen gefietst. Jaja, je leest het goed. Ik heb een fiets!! ( en ik gebruik em ook ;-) ) Samen met Jorine,Donna & Vija ben ik naar een mall gewandeld, waar ik een heerlijke voetmassage heb gekregen en nieuwe visitekaartjes heb laten maken. Na een gago-gado te hebben gegeten met veel te scherpe pindasaus(tong brand nog steeds) zijn we naar de film eclips gegaan. Begreep er in het begin niet heel veel van maar uiteindelijk was het toch wel een leuke film. Na de film ben ik naar huis gefietst dit verslag gaan schrijven en lekker gaan slapen zodat ik uitgerust aan mijn 1e schooldag kon beginnen.
05-07-2010
Om 8 uur was het dan eindelijk zover, mijn eerste dagje school in Indonesië. Tijdens het eerste college kregen we een toets om te zien hoeveel kennis wij al hebben van het Indonesisch. Het was best een pittige toets dus ben benieuwd wat het resultaat is. We hebben verder besproken wat we de komende tijd gaan doen en dat is eigenlijk best wel veel. Een voetbalwedstrijd om 1:30 in de nacht zal mijn concentratie niet heel veel goed doen denk ik maar dat zie ik woensdag allemaal wel weer. Ik heb nu pauze en dat is maar goed ook omdat de colleges in het Indonesisch worden gegeven dus ik moet goed opletten anders begrijp ik niet wat er gezegd word. Dit was het weer voor nu. Mijn studie is nu echt begonnen dus ik ben benieuwd hoe snel mijn Indonesisch zal verbeteren. De laatste dagen sowieso al heel veel geleerd op straat dus het zal nu alleen maar sneller gaan.
Salam
Ren
Dagje uit in Yogya: http://www.a-trip.com/tracks/view/53969
foto´s http://kennie16.hyves.nl/album/52288433/Stage_Indonesi/hFV6RyX_/
P.S. vergeef me voor eventuele fouten in dit verslag maar ik zit er een beetje doorheen na weinig slaap en 4 uur college.
05 Juli 2010 - 07:53
Maria:
Ha rennie,
Wat een leuke verslagen en wat ben je actief. Leuk om alles zo te kunnen volgen.
Zoals je schrijft lijkt het alsof je gewoon in Indonesie thuishoort, helemaal in je element.
Wel moet je maar snel je camera in orde maken want het is zonde als je nauwelijks foto's kunt maken.
Ik hoop dat je vandaag al veel geleerd hebt en dat je van alles geniet,
liefs
mama
05 Juli 2010 - 08:16
Jan Venema:
pikkebaassie
Lees je verslagen met grote interesse, het moet een ontzettend leuke en leerzame ervaring voor je zijn in zo'n ver land een studie te volgen. Heel veel succes gosertje. groetjes van Janneke en mij -
05 Juli 2010 - 11:21
Lucie:
zo he, had nou nooit verwacht dat wij zulke uitgebreide verslagen zouden krijgen! echt super leuk! hoop dat je dat vol gaat houden:) Je foto's zijn ook erg mooi, je weet ondertussen mn favoriet. Ben blij je net even gesproken te hebben. Veel plezier vanavond liefie!
05 Juli 2010 - 20:14
Harm, Herma En Mart:
Hoi Rennie,
Ik hoorde al enthousiaste verhalen van je moeder en als ik nu jouw verhalen lees, vind ik het echt super wat je doet.
Heel veel succes en plezier de komende weken!!
Groetjes uit Dalen
05 Juli 2010 - 23:41
Renato:
Hoi Ren, vanavond is Cas even langs geweest, kwam zijn helm ophalen. Heb hem nog even gesproken , maar hij had het druk met zijn tentamens en geen tijd om iets te drinken. Wel toevallig dat ik vanmorgen net thuis kwam toen jij belde. Wat ik lees en van je gehoord hebt is het best pittig wat je allemaal moet doen. Zal vanavond wel tegen vallen als je de wedstrijd helemaal gaat uit kijken, want dan zal je niet lang in je bed liggen als je weer om 8 uur in de klas moet zitten. Ben echt benieuwd of je niet in slaap zult vallen. Sterkte en ik hoop voor jou dat Nederland wint, lfs Renato -
06 Juli 2010 - 02:19
Robert:
Hi Rennie, Goed verhaal. Hoop dat alles verloopt zoals je verwacht. Nederland Duitsland finale is mogelijk. Ga morgen in London in cafe De Hems de halve finale volgen. In Orange. Als Nederland wint, vraag ik je vader on een oranje flag mee te nemen naar Alicante. Groeten.. Robert -
06 Juli 2010 - 21:16
Ancy Van Pelt:
Hai Rennie,
Nou je hebt het al aardig leuk en druk. Geniet maar lekker van de voetbalwedstrijd Uraquai/Oranje. We hebben gewonnen he?
Morgen zeker weer college lopen. Succes!!!
groetjes ancy van pelt -
07 Juli 2010 - 03:31
Linda:
Je Vader mag trots zijn op zijn zoon die aan de andere kant van de wereld
in het geboorteland van zijn moeder de taal en de cultuur gaat leren. In een woord fantastiche.Ik blijf je volgen, Linda -
07 Juli 2010 - 10:32
Liesbeth:
Hallo Rennie, wat ontzettend leuk om je zo te volgen.Ik hoor van je vader dat je het erg naar je zin hebt. Het zal wel lastig voor je zijn om het voetbal te kunnen volgen, want met het tijd verschil is het dan midden in de nacht. Ik wens je nog veel sterkte toe met het leren, want dat zal wel niet gemakkelijk zijn, succes en tot de volgende keer, groet Liesbeth -
07 Juli 2010 - 13:00
Tho.:
Relaxed man zo'n markt met live muziek op zondagochtend:P Je hebt wat gemist man, we waren vanacht in amsterdam, was echt niet normaal dik! Volgens je navigatiesysteem was je trouwens je fiets vergeten ergens:P
Spreeek jeee!